Höör fortsatt stark i mätning av företagsklimat

På onsdagsmorgonen släppte Svenskt Näringsliv sverigerankningen av företagsklimatet. Redan i maj i år stod det klart att Höörs kommun förbättrat sitt resultat för femte året i rad och det sammanfattande omdömet landar på 3,71 vilket är den högsta nivån sedan 2010.

– Vi bibehåller vår starka placering i rankningen och förbättrar oss markant i det sammanfattande omdömet. Vi kommer fortsätta att jobba hårt för att stärka det lokala näringslivet och utveckla Höörs kommun till en självklar destination i Skåne, säger Johan Svahnberg, kommunstyrelsens ordförande i Höörs kommun.

Fortsatt bra resultat

Svenskt Näringsliv mäter varje år företagsklimatet i Sveriges alla kommuner. Höörs kommun hamnar på plats 84 av landets 290 kommuner vilket är i nivå med förra årets plats som var 83.

– Det känns mycket bra att vårt arbete med näringslivsfrågorna upplevs som positivt av företagarna. Fem år i rad med allt bättre siffror visar att vi är på rätt väg. Nu siktar vi på att nå högre och stärka den kulturförändring vi tydligt kan se, säger Peter Wollin, destinations- och näringslivschef i Höörs kommun, som deltog under Svenskt Näringslivs presentation av resultatet på onsdagsmorgonen.

Se hela resultatet på Svenskt Näringslivs webbplats.
Specifika siffror för Höör på Svenskt Näringslivs webbplats.

Målen i kommunens näringslivsstrategi 2024-2027

I Höörs kommuns näringslivsstrategi står det:

Höörs kommun ska;

  • ha ett sammanfattande omdöme över riksgenomsnittet i Svenskt Näringslivs undersökning,
  • ha ett genomsnittligt värde under 2024-2027 på plats 75 i Svenskt Näringslivs rankning.

Med dagens rankningsresultat har ett av dessa två mål redan uppnåtts.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.