Höörs scoutkår är årets Höörsambassadör

Höörs scoutkår lockar mer än 100 barn och unga varje vecka. Föreningen och dess aktiviteter är så populära att barn står i kö för att vara med. Höörs scoutkår är Årets Höörsambassadör 2023. - Det känns väldigt fint. Det är en stolthet att det vi gör uppmärksammas, säger Janette Skogshus, ordförande i föreningen.

Tolv personer uppradade med blommor och värdecheck.
Höörs scoutkår har utsetts till Årets Höörsambassadör 2023.

Med mottot ”Höör gör” rustar Höörs scoutgård för framtiden. Det står för ”Höör gör de globala målen”.
– Vi snackar inte bara – vi gör, säger Janette Skogshus.

Höörs scouter vill vara relevanta för framtiden och samtidigt betyda något för lokalsamhället.
– Vi vill vara en aktör som är en medspelare i att skapa den bästa kommunen att leva i och göra Höör ännu mer attraktivt att besöka som turist, säger Janette Skogshus.

Stort fokus för föreningen är hållbarhet.
– Alla kan inte göra allt, om du har uppfattningen att du ska vara superduktig i allting skapar du handlingsförlamning, men vi vill skapa handlingskraft när det kommer till hållbarhetsfrågor.

”En plats där alla får vara sig själva”

Varför tror du Höörs scouter blivit så populärt?
– Många kanske inte vill eller kan hålla på med idrott, då finns det kulturella föreningar och så finns det vi och friluftsfrämjandet. Allting handlar inte om att tävla, utan också om att samarbeta, ditt ledarskap, lära känna dig själv och andra. Jag tror även att vårt hållbarhetsfokus lockar, säger Janette Skogshus.

Vad betyder scoutkåren för Höör och ortens unga?
– Det betyder en plats och ett sammanhang där du kan utvecklas till den person och människa du är, men som du kanske inte alltid kan vara i andra kontexter, som skolan till exempel. Du får lov att vara dig själv, med en tydlighet i vårt ramverk över hur vi ska vara mot varandra.

Mer information om Höörs scoutkår hittar du på deras webbplats.

Motivering till Årets Höörsambassadör 2023

”Hos Scouterna får barn och unga möjlighet att utvecklas och utmanas i en trygg miljö. Höörs egen scoutkår utvecklar ständigt sin verksamhet, och deras motto ”HÖÖRGÖR” är en vision för framtiden. Höörs scoutkår är så populär att fler barn står i kö än vad kåren kan ta in. Scoutkåren utvecklar just nu sin mötesplats med bland annat ett beredningskök och övernattningsmöjligheter. Anläggningen ligger direkt kopplad till Skåneleden vilket ger ännu fler besökare till Höörs kommun.”

Utmärkelsen Årets Höörsambassadör

Årets Höörsambassadör har utsetts varje år sedan 2005. Utmärkelsen går till en person, ett företag eller en förening, som genom sin verksamhet, sitt arbete, sitt sätt att agera och synas, har visat sig vara en god ambassadör och marknadsförare av Höör, och förstärkt den positiva bilden av vår kommun.

Beslut om vem som tilldelas utmärkelsen fattas av kommunstyrelsen. Årets Höörsambassadör 2023 delades ut den 19 juni i samband med kommunfullmäktiges sammanträde.

Läs mer om utmärkelsen Årets Höörsambassadör på vår webbplats.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.