Lisa Stevens utsedd till Årets goda kraft

Som ung ville hon inget hellre än bort från Höör. Nu kan hon inte tänka sig en bättre plats att bo och leva på. Och med Höör kanalen vill hon få andra att förstå och känna likadant.

Lisa Stevens utses till Årets goda kraft i Höörs kommun. Motiveringen lyder:

”Lisa Stevens är grundare till Höör Kanalen, som genom trevliga inslag om människor, platser, evenemang, företag och föreningar visar att Höörsborna är stolta över sin plats på jorden.”

– Det känns verkligen jätteroligt, en ära! Det är alltid roligt att få uppskattning, och att få det på papper känns fantastiskt roligt, säger Lisa Stevens som har vetat om utmärkelsen ett tag och säger att det varit svårt att hålla det hemligt.

Kvinna tar emot blommor, diplom och värdecheck vid podium.
Lisa Stevens, grundare av Höör Kanalen, blev Årets goda kraft 2023.

Höör har lite av allt

Lisa Stevens är född och uppvuxen i Höör. Men som liten ville hon bort från Höör. Hon flyttade hemifrån redan som 16-åring.
– Jag valde gymnasium för att inte kunna pendla, så jag blev tvungen att flytta, skrattar hon.

Efter många år utomlands, där hon kommit hem i omgångar, flyttade hon till sist hem till Höör igen 2006. Denna gång hade hon med sig sin engelske make, Simon Stevens. Och nu får man nästan säga att hon vill ta revansch på sin inställning till Höör som ung.
– Med facit i hand har jag insett att Höör är ett skitbra ställe att bo på. Men det är väl lätt att bli hemmablind. Jag tror många behöver påminnas om att Höör har det mesta.

En stor del av hennes arbete med Höör Kanalen är just att påminna om vad som finns i Höör.
– Men också informera om och lyfta vad som händer. Jag tror också det är viktigt att vi tillsammans jobbar på klimatet i Höör. När vi ser varandra, våra likheter och olikheter, tror jag det är lättare att känna förtroende och samhörighet med varandra.

Vad är styrkorna med Höör?
– Jag uppskattar närheten till allting. Att jag kan ta bilen och köra till bageriet, parkera utanför, handla mina bullar och köra hem igen. Att slippa hitta parkeringshus och så vidare. Och så tycker jag om att man hejar på varandra på väg till affären. Man blir en del av samhället och det tror jag att alla människor mår bra av. Att känna hemmahörighet någonstans, säger hon funderande och fortsätter sedan.
– Och miljön definitivt. Men också kommunikationerna. Det är lätt att ta sig till och från Höör. Lagom storlek, starkt föreningsliv och många eldsjälar. Det är en härlig kompott av mycket. Det enda vi inte har är hav. Men vi har Ringsjön, skrattar hon.

Barn och unga blir ambassadörer

Hon får ofta frågan om hon tänker expandera Höör Kanalen till att kanske bli Skånekanalen. Men det är ingenting som lockar.
– Jag hoppas att det räcker med Höör. Det är Höör jag brinner för.

Hon har tagit fram klistermärken med texten ”Jag älskar Höör”. Hon berättar hur barn köar utanför hennes hus för att få klistermärken och ställer en retorisk fråga vad det skapar för effekt för den yngre generationen.
– När jag var liten var det fjantigt att bo i Höör. Nu sätter barn och ungdomar ett klistermärke där det står ”Jag älskar Höör” på sina hjälmar och väskor. Vad ger det för effekt i framtiden? Jag tror att det och mycket annat som vi gör kan ge ringar på vattnet. Det gör barn och unga till ambassadörer för Höör.

Mer information om utmärkelsen Årets goda kraft i Höörs kommun.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.